Dorin

Dorin

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Cum setam Windows-ul sa booteze mai rapid

Cum setam Windows-ul sa booteze mai rapid

Nu toti stiu ca sistemele de operare Windows XP, Vista, Windows 7, sau Windows 8 dupa reinstalarea acestuia, se misca si booteaza foarte rapid. Pe parcurs o sa descoperim si instalam tot felul de programe, registry sistemului de operare incep sa fie din ce in ce mai incarcati. Programele instalate o sa porneasca odata cu Windows-ul si fiind din ce in ce mai multe o sa ingreuneze pornirea sistemului de operare.
Pe langa alte trucuri de optimizare si imbunatatire a timpului de boot, va mai recomand 2 setari despre care putini stiu.

1. 

Windows Vista si Windows 7
 
Mergem la butonul Start si in fereastra Run scriem msconfig si dam Enter sau clic pe OK.
 



















Acum, in fereastra System Configuration mergem la tabul Boot si bifam casuta No GUI boot dupa care dam clic pe Apply si OK.














In momentul in care am facut aceasta setare, la bootare nu vom mai vedea imaginea splash screen. Astfel scutim sistemul de operare sa mai incarce aceasta imagine si scurtam cateva secunde din timpul de boot.



Windows XP Mergem la butonul Start si in fereastra Run scriem  msconfig si dam Enter sau clic pe OK.

































Acum mergem in fereastra SystemConfiguration Utility si dam clic pe tabul BOOT.INI apoi bifam casuta /NOGUIBOOT dupa care dam click pe Apply si OK.



2. 
 
Cei care au procesor Multi-Core (mai multe nuclee pe procesor) pot folosi si functia avansata in care putem seta cate nuclee sa foloseasca sistemul de operare la bootarea Pc-ului. Cum putem sa facem asta?

Windows 7
In System Configuration, dam clic pe butonul Advanced options si in fereastra BOOT Advanced Options bifam casuta Number of processors apoi din meniul dropdown alegem numarul de nuclee dorit dupa care va trebui sa dam clic pe OK, Apply si OK.


Windows XP
In System Configuration Utility, dam clic pe butonul Advanced Options apoi in fereastra BOOT.INI Advanced Options bifam casuta /NUMPROC si din meniul dropdown alegem numarul de nuclee dorite.

Acum dupa ce ati efectuat acesti pasi, o sa aveti un boot time mai rapid.

Niciun comentariu: