Dorin

Dorin

duminică, 8 septembrie 2013

Cum procedam sa avem temperatura scazuta in calculator



In momentul cand ne hotaram sa cumparam un calculator trebuie sa tinem cont ca este necesar sa asiguram un airflow(fluxul de aer) foarte bun. De ce ?
Acesta este necesar pentru ca toate componentele din unitate sa nu se incalzeasca foarte tare, in felul acesta sistemul de operare functioneaza in parametri normali si prelungim viata calculatorului.
Pentru aceasta, carcasa trebuie sa fie prevazuta cu ventilatoare, unele introduc aer rece si altele scot aerul cald, pentru a avea o temperatura optima de functionare. 
 










Daca nu este prevazut cu ventilatoare trebuie sa montam noi. Daca nu asiguram aceast flux de aer, nu numai ca sistemul de operare o sa se blocheze, poate chiar sa se arda unele componente din cauza temperaturii ridicate.
 




Tineti calculatorul departe de aburi, calorifere, radiatoare, curatati unitatea de praf la cateva luni, atentie insa sa nu loviti ceva, chipset, placa video, RAM cu teava aspiratorului si sa-l stricati.



















Nu tineti calculatorul intr-un spatiu inchis si nu puneti nimic pe el, mai ales vase cu lichide.
In interior trebuie sa aranjam firele in asa fel incat acestea sa nu blocheze aerul care este trimis spre componente .
1.NU














2.DA
 

















Nu folositi calculatorul fara capacele laterale, fluxul de aer o sa fie unul necorespunzator, aveti grija cum montati ventilatoarele, acestea trebuie sa fie montate in dreptul orificiilor din carcasa.











Trebuie sa aveti grija si la coolerul procesorului acesta tebuie curatat de praf, ca procesorul sa nu se incalzeasca foarte tare si sa schimbati pasta termoconductoare. 
Atentie daca nu stiti cum sa schimbati pasta, mai bine mergeti la cineva care stie sa faca aceasta operatie, nu este greu dar necesita foarte multa atentie si experienta. 
Stiu pe cineva care a incercat si a spart pastila procesorului AMD, aceasta este foarte sensibila si a trebuit sa cumpere alt procesor.
Succes si multa atentie.

Niciun comentariu: