Dorin

Dorin

miercuri, 2 octombrie 2013

Instalare hard disk SATA in laptop vechi




Salutare dragi prieteni, azi am sa va explic cum puteti sa montati un hard disk in locul unitatii optice din laptop, in cazul in care cel montat are spatiu putin si viteza 5400rpm.
Prin montarea acestui hard disk nou inbunatatim performantele laptop-ului si facem ca sistemul de operare sa se miste mult mai repede, daca hard disk-ul nou are o viteza mai mare, decat cel montat de producator.
Chiar daca laptop-ul vostru este mai vechi si nu are interfata SATA, nu este o problema, putem sa instalam un hard disk SATA de 7200rpm cu ajutorul unui adaptor.
Cum procedam ?
Trebuie sa facem mai multe investigatii, despre laptop pe site-ul producatorului sa vedem daca laptopul suporta un hard disk mai mare decat cel existent si care este limita.
Trebuie sa facem acest pas, sa fim siguri ca hard disk-ul cel nou este compatibil cu configuratia laptopului nostru, sa nu cumparam un HDD care nu poate fi folosit.
Dupa ce ne-am documentat, cautati un adaptor numit Caddy pentru hard disk, aveti grija sa fie compatibil cu laptop-ul, in acesta se monteaza hard disk-ul nou SATA.
















Parcurgeti pasii de mai jos cu mare atentie!

Scoateti sursa de alimentare a laptop-ului si bateria, daca mai este in el, sa nu ardeti unitatea optica sau noul hard disk.











Desurubati surubul de la unitatea optica.










Undeva in dreapta are un buton, apasati pe el.












Acum trageti de butonul care extrage unitatea optica.













Introduceti in locasul din adaptor, noul hard disk SATA, acesta trebuie fixat cu 4 suruburi.
Dupa fixare introduceti adaptorul in locasul unitatii optice, acesta o sa fie recunoscut automat fara driver instalat.
Formatati HDD si instalati sistemul de operare compatibil cu laptop-ul vostru.
Va multumesc ca ati urmarit tutorialul meu.

Niciun comentariu: