Dorin

Dorin

joi, 26 septembrie 2013

Cum micşoram iconiţele din meniul Start

Cum micşoram iconiţele din meniul Start

 Salutare dragi prieteni, in acest tutorial am sa va prezint cum puteti sa micsorati iconitele din Start.
Meniul Start este locul unde apar toate programele instalate, asta daca dorim noi sa fie plasate acele programe acolo, in momentul instalarii.
La majoritatea programelor, atunci cand le instalam avem o optiune, prin bifarea unor casute, plasarea unui shortcut pe desktop, in meniul Start si bara de QuickLaunch, in functie de ce doreste fiecare , lasa bifat sau debifeaza. Eu consider ca la instalarea programelor nu trebuie creat un shortcut pe desktop, la calculatoarele care au o configuratie mai slaba, sistemul de operare o sa se incarce mai greu.
Daca la instalarea fiecarui program alegem sa fie plasata o iconita in Startp si acestea vor fi multe, atunci marimea iconitelor trebuie modificata pentru ca acestea nu vor incape in acel spatiu.
Putem sa evitam aceasta problema cu un simplu clic, se pot micşora iconiţele programelor plasate in Start şi in acest fel vom aveam mai mult spaţiu, pentru instalarea mai multor programe.

Cum procedam?

Ca sa modificam marimea iconitelor dam clic de dreapta pe Taskbar si alegem Properties.














In fereastra care se deschide dam clic pe tabul StartMenu si alegem Customize.




















In fereastra , trebui să dăm de scroll în jos, până găsim opţiunea Use large icons, pe care trebuie să o debifăm.




















Apăsăm OK la ferestra activă pentru validare şi la cealaltă fereastră rămasă deschisă dam clic pe Apply si OK. Dupe ce am efectuat aceasta operatie, vom observa că iconiţele programelor din meniul Start sunt micşorate si putem instala mai multe programe.
Asta a fost tot, va multumesc pentru ca ati urmarit tutorialul, va mai astept si la altele.


Niciun comentariu: